Tournedos Van Zalm, Gekruide Linzen En Foie Gras

Algemeen
Bereidingstijd: Langer dan 2 uur
Maaltijdgang: Hoofdgerecht /
Soort keuken: Franse keuken
Techniek:
Aantal personen: 4 personen

Ingredienten:
VOOR DE VIJGEN EN APPELCHUTNEY: 1 stoofappel, geschild en in blokjes van 2,5 cm gesn, 20 gr. uien, 50 gr gedroogde vijgen fijngehakt, 1 ? el wittewijnazijn, ? el engelse mosterd, snufje cayennepeper,1 teentje knoflook, 50 gr sultanarozijnen, 2 tl suiker. GERKRUIDEN LINZEN: 100 gr Puy- Linzen, snufje komijn, 40 gram rode ui, fijngesnipperd, 1 ? el balsamicoazijn, 1 teentje knoflook uitgeperst, 20 gr gember fijngesneden, 1 ? el sojasaus, 1 el tomatenketchup, 2 el zoet chilisaus, 2 el olijfolie, 2

Voorbereiding:
Voorbereiding?Laat de linze een nacht weken, voordat u ze gaat koken. Ze zullen de kruiden beter opnemen als u ze na bereiding nog een nacht laat staan,Het gekookte linzenmengsel kan maximaal vier dagen in de koelkast worden bewaard. De zalm moet een dag van te voren worden bereid, zodat het vlees in de juiste vorm kan opstijven, Chutney kan lang van te voren worden klaargemaakt en in de koelkast worden bewaard.

Bereidingswijze:
. DE ZALM: Leg de vis op een snijplank met het dikste gedeelte van de filet van u af en de staart naar u toe. Snijd twee filets van de vis door hem in de lengte door te snijden en het mes daarbij iets schuin te houden.Leg de filet met de smalle tegen de brede kant op en een stuk plastic en rol ze op. Druk alle lucht eruit. Laat de rol tenminste 12 uur in de koelkast liggen. U kunt de zalmrol voor het serveren met een scherp mes in schijven van 4 cm breed snijden. DE KRUIDEBCREME FRAICHE: Meng alle ingredienten in een kleine kom en breng ze op smaak met limoensap, peper en zout.
BEREIDING: Breng de chutney op kamertemperatuur. Verhit de linzen zachtjes in een steelpannetje. Verhit de maisolie in een pan met antiaanbaklaag. Breng de zalm op smaak met zout en peper. Leg de zalm in een pan als de olie heet is en bak de schijven aan beide zijden goudbruin, Zet het vuur laag en bak de vis nog 3-4 minuten. Haal de porties vis uit de pan en laat ze nog 2 minuten op een warme plaats rusten. Leg intussen een eetlepel hete linzen op elk serveerbord. Verwijder het plastic van de zalm en leg de vis op de linzen. Schep rondom het gerecht de kruidencreme fraiche. Verhit een koekenpan tot hij zeer heet is, Bestrooi de plakken foie gras met zout en peper, leg ze in de pan en bak ze 20-30 seconden per kant aan beide zijden goudbruin. Leg de foie gras op de zalm en garneer het gerecht vlak voor het opdienen met een quenellechutney.

Oma's Oliebollen
Duitse keuken


Oliebollen Met Gekarameliseerd Fruit.
Nederlandse keuken


Klassieke Oliebollen
Nederlandse keuken


Oliebollen
Nederlandse keuken


Oliebollen (tutti-fruttibollen)
Nederlandse keuken


Oliebollen Volgens Christian Steevens
Nederlandse keuken


Oliebollen (amandelbollen)
Nederlandse keuken


Mijn Vaders Oliebollen
Nederlandse keuken


Oliebollen (abrikozenbollen)
Nederlandse keuken


Oliebollen.
Nederlandse keuken


Oliebollen
Kinderkeuken keuken


Zoete En Hartige Oliebolletjes
Nederlandse keuken


Oliebollen (appel-gember)
Nederlandse keuken


Champagne Met Een Tropische Oliebol
Nederlandse keuken


Oliebollen (ananas-appelbollen)
Nederlandse keuken


Appel-gemberoliebollen
Nederlandse keuken


Oudjaars Huzarensalade
Nederlandse keuken


Appel-gemberoliebollen
Nederlandse keuken


Oliebollen Van Mijn Vader
Nederlandse keuken


Oliebollen
Nederlandse keuken


©2014 Receptenboek.com - Email : info@receptenboek.com - Laatste update: 28-04-2024